lauantai 19. maaliskuuta 2016

Lastausharjoituksia

Uusi traileri siis saapui pihaan viikko sitten. Aloitimme lastausharjoitukset luottavaisin mielin.

Pedrohan oli joskus aiemmassa kodissaan päässyt puomin ali. Lisäksi vanha omistaja sanoi että kannattaa lastata viimeisenä ja purkaa ekana ja ulostulo on melko vauhdikasta. Kun haettiin lastaushan meni taktiikalla äkkiä traikkuun ja tosi nopeesti puomit ja luukut kiinni. Ja täällä kotopuolessa ulostulo oli aika hurja.

Ensimmäisenä Pedro koitti poistun paikalta-taktiikkaa. Tämä ei kuitenkaan onnistunut, olin varautunut ja Pedrolla oli suitset päässä.
Lastaussillan ohi kävely näytti olevan suurin ongelma. Niin kauan kun sillan vasemmalla puolella oli jotain estämässä tämän homma sujui aika jees. Ensin käytiin vaan sillalla.
Oltiin jo aika tyytyväisiä kun saatiin etupää traileriin.

Maanantaina saatiin jo koko poni traileriin, keskityttiin siihen että odotetaan rauhassa peruutetaan rauhallisesti pois.

Tiistaina yritettiin jo takapuomia, mutta se aiheuttikin täydellisen hermostumisen ponilla. Otettiin ulos ja takaisin sisään ja jätettiin asia muhimaan.

Keskiviikkona pidettiin vähän tuumaustaukoa ja torstaina taas koitettiin. Ihmetys oli kova kun poni käveli heti suoraan perässä traileriin kunnolla sisälle asti. Seisoi nätisti ja antoi räveltää takapuomi! Kiinni-auki. Ei vielä sen enempää, koska takapuomia pitää madaltaa, ettei tapahdu sitä puomi ali tulemista.

Tämän viikon suunnitellut menot kyllä peruttiin kun lastausvarmuus ei ole sitä luokkaa että mihinkään viitsisi. Nyt on hyvä olla jälkiviisas, mutta joo, olisi pitänyt sen vanhan pikku traikun kanssa treenata pitkin talvea...

Sitten loppuun kiitokset Marikalle meidän fb-sivun bannerista, josta tuli meidän bloginkin banneri. Marikan blogi löytyy täältä.

Tuolla autolla ei kyllä vedellä, se toimii vaan harjoituksissa kiinnitys autona.

Ai tännekkö sä mut haluat, vähän epäröintiä sunnuntaina.
Tiistaina
Perjantain tuuppaustuokio

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti