sunnuntai 2. lokakuuta 2016

Taffelin kisadebyytti

Lauantaina 1.10. käytiin Perniön ponitallin tallikisoissa, siis ihan pikkukisat, lähinnä tallin porukalle, mutta me päästiin mukaan omilla.

Heti ensimmäinen ajatus oli kun Marika näistä mainitsi että tässähän olisi hyvä harjoitus Taffelille. Ja jonkin ajan päästä päätettiin että Pedrokin lähtee mukaan. Samu kun selviää yksinkin kunhan heinäkasa on kaverina. Lisäksi kisapaikalle oli vain 10km matka.

Taffeli ilmoitettiin minun kanssa ensimmäiseen luokkaan puomeihin ja Iitun kanssa 40cm, sama luokka.
Pedro ja Iitu 60cm ja 80cm.

Kisojen oi tarkoitus olla kentällä, jos sää olisi pysynyt hyvänä, harmi että tuli vettä ja ne siirrettiin maneesiin, joka aiheutti meille pieniä onglemia.

Lastaus kisa aamuna meni kuin unelma, ponit suoraan koppiin ja menoksi, jes. Taffeli on aina ollut helppo.
Kisapaikalla saatiin ponit karsinoihin ja päästiin tutustumaan rataan, se oli onneksi hyvin helppo.
Taffeli kuntoon ja ekaa luokkaa suorittamaan. Kentällä ei paljoa pystynyt verkkaamaan, mutta maneesissa saatiin tehdä verkka. Maneesin perä oli Taffelista jännä ja katsojat sekä rämisevä ovi.

Suoritus oli hidas, mutta suurempia sähläyksiä ei tullut. Puomit puhtaasti, muistin radan ja Taffeli ei mennyt ohi esteistä.

Iitulla ja Taffelillakin sujui 40cm hyvin, yksi pudotus toiseksiviimeisellä esteellä ja 4vp.

Pedro oli tällä välin onnistunut askartelemaan suitsista toisen poskihihnan auki, tallissa olleet tytöt olivat sitten irroittaneet toisenkin puolen ettei hajota suitsiaan (olisi pitänyt ottaa kokonaan pois).
Pedro oli kentällä aluksi jännittynyt, mutta rauhoittui pikkuhiljaa. Verryttely sujui hyvin, mutta kun esteiden aika tuli kielsi heti ensimmäiselle kahdesti (kaveri veikkasi että syynä olisi ollut se että ikkunasta paistoi aurinko siihen esteen taakse).
Kasikymppiäkin hylky kahden kiellon takia, mutta kun Iitu hyppäsi radan loppuun meni se esimerkillisen hyvin. Tiedä sitten koituivatko valopilkut kohtaloksi vai mikä. Pedro harrastaa kieltoja hyvin harvoin.

Kisapaikka lastauskaan ei aiheuttanut ongelmia, ponit koppiin ja kotimatkalle! Hyvä reissu.

Ainut harmitus ettei meillä ollut kuvaajaa, jotenka kuvat jäivät vähäisiksi, minun piti kuvata mutta sehän siinä jännittäessä unohtui!

Ponit valmiina matkaan!

Taffeli sai ruusukkeen. (Tai oikeastaan kaksi, koska luokassa 1. kaikki osallistuneet palkittiin)
Jännitys ohi ja jaksetaan seistä paikoillaan.
Kohti kotia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti