torstai 20. elokuuta 2015

Laidunkausi lopuillaan

Kesä on mennyt hujauksessa, vaikkakin kelit eivät ole olleet parhaat, no ehkä hevosten mielestä on ollut mukavaa kun ötökät ei ole häirinneet.

Tähän väliin on mahtunut parit kisat, vaikeita päätöksiä ja karitsoja.

Laidunkausi loppuu tällä tai ensi viikolla ja hevoset palaavat kotiin. heinätkin saatiin tehtyä, tosin toisesta satsista ei tullut yhtä hyvää kun ensimmäisestä.

Aloitetaan kisakuulumisilla.

Samun kanssa ollaan käyty kahdet estekisat Nooran tallilla Marttilassa. Molemmissa kisoissa luokat 40cm ja 60cm.
19.7. Luokassa 1. 40cm hylky, yksi esteen ohi ratsastaminen ja radan unohdus viime metreillä, MUTTA luokassa 2. 60cm kolmas.
13.8. Luokassa 1. 40cm jaettu ykkönen ja luokassa 2. 60cm neljäs.

Seuraavat kisat Iitulla ja Samulla taas Nooran tallilla 13.9. Silloin vain luokka 2. 40cm ja Miia menee avustajan kanssa ristikkoluokkaan.
Mejjan kanssa käytiin myös Nooran tallin kisoissa, koulukisoissa. Helppo D oli luokkana, jokseenkin vetämätön Mejja oli, vaikka verkassa hyvinkin pirteä. Tulos toinen prosenteilla 55,53%

Mejjan seuraavat koulukisat Nooran tallilla 30.8. ja tarkoitus Helppo C:tä koittaa. Kotitreeneissähän se sujuu kuin unelma.


Päätöksiä hevosteluihin liittyen

Mejja on myynnissä tällä hetkellä, tosin ei missään pakko myynnissä ja lähtee vain ja ainoastaan sille oikealle. Iitulle kun olisi tarkoitus saada isompi poni millä harrastaa kun Samu jää pieneksi, Taffeli on vielä sen verran nuori ja ratsu uransa alussa että tarvitaan vanhempi valmis poni.

Poni ehdokkaita menemme katsomaan ja kokeilemaan Tervsundiin lauantaina.

Touho lähtee ensi kuussa viimeiselle matkalleen. 

Karitsoja

Pilvi-lammas sai kaksi mustaa karitsaa 15.-16.8 välisenä yönä, edellisen omistajan antamien tietojen perusteella laskettiin karitsoimisaika syyskuulle, mutta putkahtivat nyt maailmaan. Pirteitä karitsoja eikä ongelmia minkään suhteen. Toinen on uuhi ja toinen pässi, pässillä on päässä pieni valkoinen tupsu. Toinen uusista lampaistamme ei näytä olevan tiine.


Pupun poikaset ja tiput

Puput ovat kasvaneet hurjasti samoin tiput. Molemmat pupun poikaset osoittautuivat tytöiksi ja ainakin toistaiseksi ovat molemmat vielä meillä. Musta valkoinen pidetään ainakin.Tiputkin ovat jo aika isoja, niistä ei näe ovatko kukkoja vaiko kanoja.


Sitten vielä Taffelia

Taffelin loma loppui ja nyt ollaan taas palattu harjoittelun pariin! Tasan vuosi sitten Taffeli on mitattu 131cm korkeaksi, ajattelin mitata taas.
Ja satulavyö oli jäänyt kesän jäljiltä liian lyhyeksi, lainattiin samulta satulavyön pidentäjää ja odotellaan postissa uutta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti