sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Kuulumia, heppamessuja ja koulukisat. Ja tallin uusi asukas

Kaikenlaista lähiaikoina

Hevosilla oli keväthuolto ja luottoeläinlääkärimme Jerina kävi raspaamassa ja rokottamassa. 

Touho on ollut saikulla oikean takapolven takia ja jää nyt sen takia "varhaiseläkkelle". Ei enää hyppelyä, mutta köpötelyä ja sen sellaista. Ja itse en pysty edes ratsastamaan muuta kuin käyntiä tällä hetkellä ja ajelemaan. 

Taffelin kanssa ollaan nyt säännöllisesti työskennelty. Toimii hyvin ja on innokas tekemään.
Saatiin kutsu ahaltek-miitinkiin jossa kilpailut ja näyttely. Saa nähdä menneenkö, on ilmeisesti tuossa aika lähellä. Tosin itselläni ei ole minkään tason näyttelykokemusta. 
Mejja ja Iitu ovat käyneet kouluvalkuissa ja ensimmäiset kisatkin on nyt käyty. Mejjalle tehtiin virallinen mittaus 7-vuotis syntymäpäivän kunniaksi, ei ollut poni vaan hevonen. 150cm oli virallinen tulos, itse mittasin joskus puolitoista vuotta sitten että olisi ollut 147cm.

Samun kanssa pidetään kuntoa yllä ja odotellaan estevalkkuja ja -kisoja. Kisoja on tälle hetkellä kalenterissa kaksi Merlitz 29.4. ja Melkkilä 17.5. Merlitzissä mennään 40cm.
Samu mitattiin myös, säkä 105,5cm. Mitään virallista todistusta en ottanut, ei voi noihin shettisjuttuihin virallisesti osallistua koska isänsä ei ole kantakirjattu.

Heppamessut

Käytiin Tampereen hevoset messuilla sunnuntaina 12.4. Kiva reissu, mukana tyttölauma omat kaikki tyttäret ja vielä yksi lainatytär, sekä siskoni. Hyvin viihtyivät kaikki hyvää ohjelmaa ja kaikkea mukavaa katseltavaa. Ostoksia tehtiin hillitysti. Iitu sai kauan kaipaamat uudet hanskat, Touho uuden riimun jota olen metsästänyt ties kuinka kauan kun ei ole miellyttävää löytynyt ja Taffelille ostettiinm harjoja.
Iitu löysi itselleen uudet ratsastushanskat
Touho sai uuden riimun sekä narun

Koulukisat Melkkilä 19.4.

Luokkana oli Perusmerkin ratsastuskoe, koettiin se hyväksi vaihtoehdoksi ekoissa kisoissa helpon muistettavuuden takia. Odotukset olivat lähinnä että Mejja olisi suhtkoht rento. Vähän epätarkkuutta tuli ja tiet ei ihan olleet mitä piti (varsinkaan nurkkia ja tuomaripäätyä piti epäröidä). Oikea laukka on Mejjalla ollut hankala, verkassa ei noussut ollenkaan joten ilpinen yllätys että se nousi suorituksessa, vaikka ensin nousi väärä, hienosti Iitu korjasi! Kaikenkaikkiin ollaan todella tyytyväisiä, syksyllä taas Melkkilään kisoihin toivon mukaan silloin helppoC tai C-merkin ohjelma, riippuu mitä on tarjolla. Kesä treenataan. Prosentit 65,385.
Erityiskiitos meidän valmentajalle Jaana Mäkynen-Koskelle jolta saatiin loistavia neuvoja kisoja varten
Sain Marikalta vielä pari kuvaa. (Marikan blogiin tästä)
Tälläisen arvostelun saivat. 

Tallin uusin asukki

Talliimme muutti vuohipukki Remix. Hassun hauska otus! Touho tykkäilee kovasti, Samu ei jaksa välittää, Taffelin mielestä kulkuskello oli aivan kamala (poistin koko kulkusen Remixin pannasta kun se kilinä ärsytti itseänikin) ja Mejja muuten vaan tammaili ja luuli että otus vähintään syö hänet jos jää kahden sen kanssa.
Remixillä ei ollut korvamerkkejä tullessaan, mutta nekin on nyt tilattu Evorilta niin on sitten jos joku vaikka keksii alkaa kaipaamaan.
Remix saa kesällä kaverikseen pari lammasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti