maanantai 23. maaliskuuta 2015

Kyran kouluratsastusklinikka

Lauantain kouluratsastusklinikka

Lauantaina pääsin katsomaan Kyran kouluratsastusklinikkaa Ypäjälle, iso kiitos tästä ystävälle joka voitti liput ja pyysi mukaan!

Kyra on ollut eräänlainen idoli minulle jo harrastuksen alkuajoista lähtien. Hassua sinänsä koska en ole ikinä mikään koulutuuppari ollut. Kyran ratsastuksen taito kirjaa olen lukenut paljon ja se on tuttu jo vuosien takaa.

Todella mielenkiintoinen ja ajatuksia herättävä klinikka. Tälläiselle minun kaltaisella puska-ö ratsastajallekkin paljon hyvää asiaa, mutta sitähän se on sieltä pohjalta huipulle asti.

Suoraistunta, siihen tuli hyvä neuvo, katso hevosen häntää niin suoristut. Noh omalla kohdalla suorassa oleminen ei ole mikään hirveän suuri ongelma ollut.

Käsiasiaa, molemmissa ohjissa pitää olla saman verran. Hevosta ei saa kantaa ulko-ohjalla. Rauhalliset kädet, Kyra käytti tässä kauhukahvaa apuna kun teetti ratsastajille harjoituksia. Ohjat kauhukahvan läpi käteen. Hyvin mielenkiintoista.

Jalkaasiaa, jalustinremmi satulavyöhön kiinni niin jalka ei pääse viuhtomaan taakse. Koska ratsastajilla yleinen virhe on käyttää pohjetta liian taakse, jolloin etupää jää käden varaan. Tästä seuraa se että ratsastaja kannattelee hevosen etupäätä. Tämä ongelma on hyvinkin minua, pohkeen paikka.

Tästä inspiroituneena taas eteenpäin.

Suosittelen lämpimästi kaikille Kyran klinikoita, oli hieno kokemus. Valitettavasti en ole kovinkaan hyvä kirjoittamaan tämmöisistä referaattia.

Muuta hevosasiaa

Ostin Touholle uuden riimun perjantaina ja se sitten oli liian pieni, harmi, palautukseen meni. Josko Tampereen messuilta löytyisi joku kiva. Niin sinne pitäisi suunnata.

Kisakausi alkaa Samun osalta sunnuntaina, Anisin kisat viime sunnuntaina valitettavasti peruttiin ja meillä oltiinkin lähes koko viikko sairaana. Mutta Melkkilään suunnataan, Iitu&Samu ristikko 50cm ja Miia&Samu puomi-/tehtäväluokka. Iitu ilmottautui talkoo hommiinkin sinne (aluksi minun piti mennä, mutta Iitu halusi ja jonkun on huolehdittava poni). Hyvähän se on nuoresta pitäen olla aktiivinen.

Myös rokotus ja raspaus aikoja muistin kysellä jo meidän luottoeläinlääkäriltä. Viime vuonna kun muistin viime rokotukset vähän väärin ja meinasi mennä viime tippaan rokotukset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti